Hjælp


Kan Wired ERP sørge for automatisk opdatering af mit varekartotek?
Nej, du skal selv indhente din prisil og genindlæse filen. Det kan gøres med få museklik samt angivelse af filnavn.
Hvad skal jeg bruge fra min grossist for at anvende Wired ERP?
Du skal bruge en elektronisk prisfil, der indeholder alle grossistens varer og priser.

Visse grossister kører med listepriser og andre udsender prisfiler med dine korrekte indkøbspriser. For de grossister, der anvender listepriser, skal du også indhente en elektronisk rabataftale, som beskriver dine rabatter. Den elektroniske rabataftale kan importeres i Wired ERP og derved bestemmes hvilke indkøbspriser, der skal gælde i økonomisystemet.
Kan jeg indlæse prisfiler fra flere grossister?
Ja men hvis grossisterne anvender overlappende varenumre, vil de sidst indlæste varer overskrive tidligere indlæste varer. Det løser Wired ERP ved at tillade en efterstillet kode i varenummeret. Hvis Grossist A har vare 123 og Grossist B ligeledes har vare 123, kan du via den efterstillede kode oprette dem som 123A (for Grossist A) og 123B (for Grossist B).
Kan jeg bruge opdateringsprisfiler fra min grossist?
Det anbefales at bruge den totale prisfil indeholdende alle varer for ellers kan det blive svært at overskue, hvis du har rettet avance mm.
Wired ERP melder fejl når jeg indlæser min pris- eller rabatfil
I 95% af alle tilfælde er der tale om at brugeren anvender den forkerte pris- eller rabatfil, eller at du har haft filen åben i et andet program som Excel eller Notepad. Se grossist specifik hjælp eller kontakt din grossist og snak med deres support.
Varetekster i e-conomic viser Æ, Ø og Å forkert. Hvordan retter jeg det?
Det kan skyldes, at du har haft filen åben i et andet program som Excel eller Notepad. Det kan dog også være fordi du anvender den forkerte prisfil.
Når jeg opdaterer min generelle avance eller rabat, slår det ikke igennem for alle varer
Det kan skyldes, at du ikke anvender den totale prisfil indeholdende alle varer.
Hvorfor er købsprisen nul efter prisopdatering i e-conomic?
Det er med al sandsynlighed fordi, du kører med lagerstyring. I så fald kan Wired ERP ikke sætte købsprisen.
Antallet af varer i e-conomics stemmer ikke overens med summen af grossistvarer. Hvorfor?
Hvis du indlæser for flere grossister, kan det være på grund af overlappende varenumre, så én vare overskriver en anden. Du skal også sikre dig at varen faktisk er i prisfilen. Nogle grossisters prisfiler indeholder kun lagerførte varer.
Rabatopsætning
A&O Johansen er ved at indføre nye prisfiler (AOPRIS). I overgangsperioden er tommelfingerreglen, at hvis du har adgang til din gamle rabatfil, skal du anvende de gamle prisfiler. Skriv til email adressen prisfiler(snabel-a)ao.dk hvis du har spørgsmål om A&O prisfiler.

Følgende af Brødrene Dahls prisfiler er understøttet i Wired ERP.

Prisfilsformat Brancetype Lagerstatus Kræver rabatfil Andet
BDSTPRKLA VVS og EL Kun lagervarer Kun efter særlig aftale. Ved fastprisaftaler er listepris også sat til pris efter fratrukket rabat
JAJ (Jens A) Elfo EL Lagervarer og skaffevarer
TOSAMEU VVS og EL Kun lagervarer
Avanceberegning
LMG filen, Pri Diverse1, indeholder ikke informationer om varegrupper eller rabatgrupper, da LMG leverer kundens nettopriser i selve prisfilen. Det er derfor ikke muligt at lave differentierede avancer for LMG varer.

Købspriser
Som kunde i LMG kan du opnå specieller rabatter ved eksempelvis at bestille online, og hvis du får sådanne online rabatter vil disse ikke være indregnet i den købpris for Wired ERP udregner (det kan ikke lade sig gøre).
Rabataftale
Du skal kontakte Otra for at få en Kalkia rabataftale.

El installatører skal bruge rabatfilen Calwin.

VVS installatører rabatfilen PM-Calc.